۲ دانش آموز اصفهانی در مورد شرایط سخت این روزها و اضطراب کنکور گفتند: وقت طلایی‌مان صرف راه‌حل معادلات حل معضل کرونا می‌گذرد، برنامه‌ریزی‌های روزانه درسی‌مان از تهدید ویروس کرونا در امان نماند، هم استرس بیماری و هم اضطراب کنکور و هم زحمت سال‌ها تلاشی که معلوم نیست ...

کنکور

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، این مطالب، خلاصه گفت‌وگوی زهرا و زینب ۲ دانش‌آموز اصفهانی پایه چهارم علوم تجربی است که می‌گویند اگرچه کرونا خرمن تحصیلی‌شان را به آتش کشید، اما همچنان امیدوارند تا با غلبه بر استرس این بیماری و برنامه‌ریزی اصولی مسئولان امر به اهدافشان دست یابند.  

 شیوع ویروس کرونا در کشور تمامی بخش‌های جامعه از جمله اقتصاد، فرهنگ و نظام آموزشی را تحت تاثیر خود قرار داد تا جایی که بر شرکت کنندگان در کنکور ۹۹ نیز این استرس مضاعف وارد شد به طوری که اکنون برنامه‌ریزی درسی آنان را با مشکل مواجه کرد که به گفته یکی از دانش آموزان‌، نگرانی جدیدی بر نگرانی‌های همیشگی اضافه شده است.

در حالی که کنکوری‌ها همیشه به دلیل شرایط خاص برای قبولی در این آزمون در استرس و اضطراب خاصی هستند و روانشناسان هر ساله در آستانه برگزاری کنکور به آنها توصیه‌های بسیاری برای آرامش و پرهیز از هرگونه نگرانی دارند امسال چاشنی کرونا باعث شد که آنها دل نگران‌تر از پیش شده و رشته مطالعه از ذهن آنها گسسته شود.

تعطیلی مدارس، کلاس‌های کنکور و تقویتی، سالن‌های مطالعه و کتابخانه‌ها و دیگر مکان‌های مورد نیاز برای مطالعه کنکور باعث شده که شرایط استرس بیش از پیش بر این دانش‌آموزان وارد شود.

اضطراب به تاکید روانشناسان، نیروی تفکر را ضعیف و کارایی حافظه را مختل می‌کند، مرکز حواس را به هم می‌زند، موجب فراموشی دانسته‌ها می‌شود و پریشانی خاطر را به دنبال دارد و قدرت تصمیم‌گیری را از فرد می‌گیرد.

اگرچه روانشناسان معتقدند اضطراب کم برای مطالعه و موفقیت لازم است؛ زیرا شخص را به تحرک و فعالیت وامی‌دارد اما تاکید دارند اگر از حد معمول خارج شود نه‌ تنها مفید نیست بلکه مانع فعالیت‌های او شده و حتی در جلسه‌ امتحان از یادآوری آموخته‌ها جلوگیری می‌کند.

کارشناسان امر معتقدند مسئولان امر باید در چنین شرایطی که کرونا بر همه امور کشور از جمله نظام آموزشی تاثیر منفی گذاشته است برای کنکوری‌ها طوری برنامه‌ریزی کنند که بتوانند به آنچه که در یکسال گذشته برای آینده خود سرمایه‌گذاری کردند به اهدافشان دست یابند.

درگیری ذهن کنکوری‌ها از فضای آشفته کرونایی جامعه

بسیاری از دانش‌آموزان پایه دوازدهم و باقی آنها که همچنان در حال آمادگی برای شرکت در کنکور هستند فضای آشفته و به هم ریخته جامعه در پی شیوع ویروس کرونا را موجب درگیری ذهنی و نگرانی خاطر خود عنوان کردند.

یک داوطلب کنکور سراسری در این باره گفت: کنکوری‌ها برای تمرکز و فراگیری بیشتر آموخته‌ها نیازمند آرامش خاطر هستند ولی در یک ماهه اخیر با موضوع بیماری کرونا این آرامش از آنها گرفته شده است.

علی رضوی که در هفته سه روز برای مطالعه به کتابخانه محله شان می‌رفت افزود: تعطیلی کتابخانه‌ها در کنار فضای شلوغ خانواده که برای هشدارهای پیشگیری از کرونا بیرون نمی‌روند فضایی نامناسب برای امثال من ایجاد کرده است.

وی اضافه کرد: اخبار تلویزیون و شبکه‌های اجتماعی درباره ابتلا به بیماری کرونا و نگرانی موجود در بین خانواده و اطرافیان نیز بر اضطراب و نگرانی ما افزوده است.

این داوطلب کنکور سراسری افزود: تعطیلی مدارس و بلاتکلیفی از این‌که زمان گشایش دوباره آن مشخص نیست دلهره دیگر و مانعی برای یادگیری کنکوری‌ها شده است.

یکی دیگر از داوطلبان کنکور سراسری در این زمینه گفت: کنکوری‌ها سه ماهه آخر سال برایشان حکم وقت طلایی دارد ولی از شانس بد ما امسال بیماری کرونا همه را درگیر کرده است.

پرستو صفی‌زاده افزود: تعطیلی آموزشگاه‌ها و برگزار نشدن کلاس‌های تقویتی نیز فشار مضاعف دیگری به کنکوری‌ها وارد کرده است.

وی یادآور شد: هرچند برخی آموزشگاه‌ها با برگزاری کلاس‌های مجازی به دنبال تدریس مطالب درسی هستند ولی این شیوه اصلا قابل مقایسه با کلاس‌های حضوری نیست.

این دانش‌آموز پایه دوازدهم از مسئولان خواست که در صورت امکان زمان برگزاری کنکور را به تعویق بیندازند تا که شاید از استرس کنکوری‌ها کاهش و بتوانند بر فراگیری خود تسلط بیشتری پیدا کنند.

زهرا صفی زاده دانش‌آموز پایه چهارم علوم تجربی که برای خود چشم‌اندازی معینی را از قبل ترسیم کرد و امیدوار به فتح قله کنکور امسال هست گفت: متاسفانه امسال برای کنکوری‌ها سال خوبی نیست و راهی دیگری هم نداریم که با همه این مشکلات دست و پنچه نرم کنیم.

وی ادامه داد: امروز رنج استرس کرونا بر همه امور دانش‌آموزان تاثیر منفی گذاشته و برای رفع دغدغه آنان هم تاکنون برنامه ریزی‌های اصولی صورت نگرفته است.

وی از مسئولان امر خواست تا دغدغه این دسته از دانش‌آموزان را جدی بگیرند زیرا استرس‌های یادشده بر روح و روان و زندگی آنان تاثیر نامطلوبی برجا خواهد گذاشت.  

خانواده‌ها مراقب اضطراب غیرطبیعی و مضاعف کرونا بر فرزندان کنکوری باشند

یک روانشناس تربیتی در این باره با تاکید بر این‌که وجود اندکی اضطراب برای تحریک یادگیری نیاز است ولی خانواده‌ها باید مراقب باشند در شرایطی که اخبار شیوع بیماری کرونا در حال انتشار و گسترش است با انتقال نگرانی‌های خود به فرزندان اضطراب آنها را غیرطبیعی و مضاعف نکنند.

افسانه برومند افزود: در فضای پیش آمده و محدودیت خانواده‌ها برای تردد در خارج از منزل باید والدین به تغذیه مناسب، آرامش و همراهی با فرزندان کنکوری خود بپردازند.

وی اظهار داشت: خانواده‌ها باید فضای خانه را به نحوی مدیریت کنند تا داوطلب در این ایام دچار استرس و نگرانی نشود زیرا موفقیت همیشه در آرامش به دست می‌آید.

این روانشناس، تنش‌های روانی را از جمله استرس‌های آسیب زا عنوان کرد و گفت: این مهم در دراز مدت موجب فزایش ضربان قلب، فشار خون، کابوس‌های شبانه، اختلالات خوابی و تحلیل قوای ذهنی می‌شود.

وی یادآور شد: این روزها همه جا خبر از کرونا است و به نوعی بحث در خصوص این بیماری به موضوع اصلی همه محافل تبدیل شده که بزرگنمایی در خصوص مخاطرات آن، می‌تواند باعث اضطراب و نگرانی بسیار دانش‌آموزان شده و تاثیر سویی بر سلامت روان آنها داشته باشد.

برومند با تاکید بر این‌که استرس پدرها و مادرها به فرزندان منتقل شده و می‌تواند برای آنها مشکل ساز شود، اضافه کرد: خبرهای بد در ناخودآگاه ذهن کودکان و نوجوانان تا مدت زیادی باقی می‌ماند و همین مسئله می‌تواند سلامت روحی آنها را تحت تاثیر قرار دهد.  

وی خاطرنشان کرد: این ترس می‌تواند سیستم ایمنی فرزندان به‌ویژه کسانی که نگرانی کنکور دارند را تحت تاثیر قرار بدهد و آنها را بیمار و ناتوان کند.

این روانشناس به خانواده‌ها توصیه کرد که برای کاهش آسیب‌پذیری فرزندان کنکوری خود ضمن دادن آگاهی‌ لازم در مورد رعایت نکات بهداشتی به آنها، از بیان اخبار ناگوار و نگران‌کننده در خانه خودداری کنند...

کرونا فرصت و تهدید برای کنکوری‌ها

مشاور تحصیلی یکی از آموزشگاه‌های اصفهان گفت: موضوع بیماری کرونا در جامعه و تبعات آن شامل تعطیلی‌ها و مشکلات بهداشتی جامعه از یک سوفرصت و از یک طرف تهدید برای داوطلبان کنکور سراسری محسوب می‌شود.

آرش یوسفیان افزود: به هر حال یک تغییر ناگهانی در برنامه درسی دانش‌آموزان به‌ویژه داوطلبان کنکور ایجاد شده که همانا تعطیلی مدارس است.

وی ادامه داد: کنکوری‌ها می‌توانند در این فرصت پیش آمده که تا قبل از آن مجبور بودند یک شیفت در مدرسه باشند را برای درس خواندن استفاده کنند.

این مشاوره تحصیلی افزود: الان بهترین فرصت است برای این‌که کنکوری‌ها تمامی مباحثی که در نیمسال اول خواندند و در آن ضعیف بودند را مرور کنند و یا به تمرین تست زنی بپردازند.

وی با بیان این‌که اکنون دغدغه بسیاری از کنکوری‌ها این است که الان که به خاطر کرونا مدرسه‌ها تعطیل شده و آزمون‌های آزمایشی هم برگزار نمیشه پس به احتمال قوی کنکور ۹۹ عقب خواهد افتاد گفت: بر این اساس برنامه‌ریزی نکنید بلکه طبق روال درسی خود به خواندن و مطالعه ادامه دهید اگر اتفاق عقب افتادن کنکور هم روی بدهد باز هم برای شما فرصتی بیشتر ایجاد می‌شود ولی خیلی روی آن حساب نکنید.

این مشاور تحصیلی تاکید کرد: یکی از مهم‌ترین کارهای داوطلبان کنکوری‌ باید تمرکز بر اهدافشان باشد و بدانند کنکور غولی نیست که آنها در ذهن خمد ساخته‌اند بلکه به عنوان یک آزمون معمولی و با آرامش کامل و برنامه‌ریزی با آن مواجه شوند.

وی به دانش‌آموزان توصیه کرد که استرس و نگرانی را از خود دور کنند و همه تهدیدها را به عنوان فرصت بنگرند و سعی کنند از فضای به وجود آمده در کنار خانواده بهترین بهره را ببرند.

بیش از یک میلیون و ۵۱ هزار داوطلب در آزمون سراسری سال ۹۹ ثبت‌نام کردند که این آمار در مقایسه با سال گذشته کاهش حدود ۶۸ هزار نفری تعداد داوطلب را نشان می‌دهند.  

این آزمون در روزهای ۱۲ و ۱۳ تیرماه سال ۱۳۹۹ در حوزه‌های امتحانی برگزار می‌شود.

کد خبر 491724

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha